Dit is een inleidend praatje


Inleiding
In 1991 kochten we, na het overlijden van ons Duitse Herderteefje Audry, onze eerste collie. Dat werd Raya (Gilly Flower of the Kimewopark), een sable-kleurig teefje. Omdat Raya toch wel alleen was, kochten we er in 1994 een collie bij. We kozen een drie-kleur teefje uit en haar naam werd Bonny (Fairytale of the Nightraidershome).
Tien jaar lang hebben we veel plezier van onze beide collies gehad, tot in maart 2003 Raya overleed. Ze was 12 jaar oud. Een paar maanden lang hadden we alleen Bonny. Bonny was een vrij nerveus teefje en ze kon het niet aan om alleen te zijn. Toen zijn we op zoek gegaan naar een speelkameraadje voor Bonny. Eind juni 2003 stond er een advertentie in de krant waarin een colliereu van 3 jaar oud werd aangeboden. we zijn wezen kijken en na een dag van diep nadenken en veel overleg, hebben we de reu opgehaald. Hij heette Bowie en was ook een driekleur. Bowie is wel een echte collie, maar heeft geen stamboom. De beide honden hebben elkaar snel geaccepteerd en ze hadden het heel gezellig samen. Tot Bonny in augustus 2004 plotseling ziek werd en vrij snel overleed.
Tja en toen. Onze kinderen wilden graag een pupje. Na op internet te hebben rondgekeken, kwamen we bij de colliekennel Of Deslin uit. Daar is op 18 september een nestje geboren en daar hebben we Sheela (Golden Summer Girl of Deslin) uitgezocht. En zo is Sheela bij ons thuisgekomen. Verder hebben we ook nog een poes, een witte Balinees Kitty. Binnen in een aquarium en buiten in een vijver hebben we vissen. Voor het DOC Enschede verzorgen we kittenopvang, zodat ons huis regelmatig bevolkt is met kittens. Ze komen soms met een moeder, maar ook wel eens zonder. Meestal blijven ze hier tot ze 8 9 weken oud zijn. Ze zijn dan zindelijk en eten goed zelf en dan zorgt het DOC ervoor dat ze weer een nieuw tehuis krijgen.
Zo is ook onze poes saartje bij ons gekomen en mocht blijven, ze is het vaste speel kameraadje van sheela en gaat zelfs een enkele keer mee wandelen.
Van Bowie hebben we inmiddels afscheid genomen deze is ingeslapen op 19 augustus 2009

Van Sheela hebben we afscheid genomen na jaren van haar te hebben mogen genieten hebben we haar laten inslapen op 13 december 2017 , we gaan het jaar uit zonder hond in huis , wel rustig maar toch een gemis.

We wensen een ieder veel plezier met het bekijken van onze site over onze collies.