Dit is de Collie-verzameling van Jetty Spoelstra


Mijn verzameling

Kort nadat we onze eerste collie hadden aangeschaft, ben ik begonnen met mijn collie-verzameling.
Hoe begint zo’n verzameling? Je loopt een keertje ergens op een rommelmarkt en ziet daar een klein schattig collie-beeldje. Dat neem je mee en dan is het einde zoek. Daarna ga je gerichter zoeken op rommelmarkten. En dan zie je steeds vaker steeds meer hebbedingetjes: beeldjes, mokken, kalenders, tegeltjes, puzzeltjes, stempels, een aansteker. Ik heb nu na ongeveer 12 jaar sparen ongeveer 50 verschillende beeldjes. De kleinste is 3 cm en de grootste 43 cm. hoog. Een enkele keer kopen we nieuwe dingen, maar meestal vinden we de leukste dingen op rommelmarkten. Het is ook niet mijn bedoeling om er veel geld in te stoppen. Het leukste is om voor een klein bedrag iets leuks te kopen.
Verder blijken er verschillende speelgoedhondjes te zijn. Ook zijn er twee schilderijtjes in ons bezit. Aangezien één van mijn hobbies borduren is, ben ik op zoek gegaan naar collie-borduurpatronen. Ik heb er nu drie gemaakt, ben er met eentje bezig en er liggen er nog twee te wachten.
Het enige wat ik wel nieuw koop, zijn de kalenders.
Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken zijn de Lassie-boekjes. Daar heb ik er nu drie van, want ze zijn vrij oud en de handelaren op boekenmarkten vragen vrij veel geld voor zo’n boekje. Het meest aparte item wat ik in mijn bezit heb, zijn twee ganzeneieren waar een collie opgeschilderd is. Het bijzondere daar aan is het feit dat het onze collies Raya en Bonny zijn. De kunstenares heeft ze nageschilderd van twee foto’s die ze had gekregen.
Natuurlijk hou ik mij van harte aanbevolen voor dingen die mensen kwijt willen.
Indien U iets te doneren heeft stuur dan een mailtje (het liefts met foto) met wat het is en hoe het er uit ziet aan Jetty.

Beeldjes           Schilderijen           Overig